Op Waddenpost plak je een postzegel van Griend

Op Waddenpost plak je een postzegel van Griend

Een vakantiekaartje naar opa en oma vanaf de Waddeneilanden stuur je tegenwoordig helemaal in stijl met een postzegel met daarop vogels van het eiland Griend. Duizenden broed- en trekvogels bivakkeren en broeden jaarlijks op dit onbewoonbare Waddeneiland.

Natuurmonumenten brengt de speciale Waddenpostzegels op de markt, omdat ze Griend precies 100 jaar in beheer heeft. Kunstenaar Erik van Ommen legde voor dit jubileum de vogels vast in een mooi postzegelboekje.

Herstelproject

Hartstikke leuk zo’n postzegel, maar er zit helaas ook een zwart randje om. Natuurmonumenten legde in 1988 namelijk een zanddijk om het eiland heen om het tegen de stroming te beschermen. Deze is nu helemaal verdwenen en de zee heeft daardoor vrij spel. Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten beginnen binnenkort met een herstelproject om de weggespoelde zanddijk te vervangen. Hierdoor moeten de vogels weer een veilig onderkomen krijgen.

Griend postzegels kopen

De postzegels 'Griend: vogels van het Wad' zijn verkrijgbaar in de webshop van Natuurmonumenten. Vanaf 24 april 2016 kun je ze ook kopen bij PostNL.

Door de redactie, 01/04/2016 00:00

Waddeneilanden