Het Wad mooiste natuurgebied van Nederland

Het Wad mooiste natuurgebied van Nederland

Het Waddengebied, het mooiste stukje Nederland. Dat wisten wij natuurlijk allang! Nu is ook de rest van het land overtuigd: het Waddengebied is het mooiste natuurgebied! 

Nominatie De Wadden

De verkiezing voor het mooiste natuurgebied is bedacht door staatssecretaris Martijn van Dam die inwoners van Nederland bewust wil maken van de schoonheid van de natuur. Dertien natuurgebieden verspreid over het hele land waren genomineerd voor de prijs. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar eentje winnen. Het Waddengebied haalde de meeste stemmen binnen!

"Wadlopen voor ieder kind in Nederland"

In het tv-programma De Wereld Draait Door werd gisteravond de uitslag bekend gemaakt. De boswachters van de verschillende natuurgebieden zaten bij Matthijs van Nieuwkerk in de studio. Boswachter Joeri Lamers was namens het Waddengebied aanwezig en nam de prijs van 300.000 euro in ontvangst.

Lamers vertelt het geld graag te willen gebruiken om het wadlopen meer te promoten. “We willen graag een natuureducatieproject opzetten, zodat we ieder kind in Nederland het Wad op kunnen krijgen. Zo hopen wij dat de kinderen het belang van de bescherming van ons natuurgebied gaan inzien.”

Accommodaties op De Wadden

Ook genieten van al het moois op de Waddeneilanden? Boek dan nu een accommodatie via onze website. Ideaal: overzichtelijk en wij rekenen géén boekingskosten!

Door de redactie, 01/11/2016 10:33

Waddeneilanden