Herdenkingsmunt het Wadden Vijfje

Herdenkingsmunt het Wadden Vijfje

Het Wadden Vijfje is geslagen ter ere van Nederlands UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft deze nieuwe herdenkingsmunt in opdracht van het ministerie van Financiën gemaakt.

De kop-kant bestaat uit het portret van Koning Willem-Alexander met hierin het wapen van oranje zoals die bovenop het hekwerk bij de entree van Paleis Noordeinde te vinden is met hierop een sierlijke kroon.

De munt-kant bestaat uit de scholekster en meeuw (beide kenmerkend voor de Waddeneilanden) die van bovenaf op de Waddeneilanden neerkijken. Ook de Duitse en Deense Waddeneilanden staan afgebeeld op de munt waarbij de namen van de eilanden in een lettertype zijn geschreven dat geïnspireerd is op oude zeekaarten.

Niet de eerste herdenkingsmunt in de serie Nederlands Werelderfgoed

Het Wadden Vijfje is de vierde herdenkingsmunt in de serie Nederlands Werelderfgoed. Eerder werden de Grachtengordel Amsterdam (2012), Rietveld Schröderhuis (2013) en Kinderdijkse Molens (2014) vermunt. Na het Wadden Vijfje worden ook nog de Stelling van Amsterdam, Droogmakerij de Beemster, Willemstad, Schokland en Ir. D.F. Woudagemaal gemaakt.

Eerste slag

Op 10 juni werd de eerste slag officieel gedaan in een ceremonie waarbij René van Dijk (commercieel directeur Koninklijke Nederlandse Munt), Kianoosh Motallebi (ontwerper Wadden Vijfje) en Arjan Berkhuysen (directeur Waddenvereniging) aanwezig waren.

Wil je het Wadden Vijfje bemachtigen? Dan kun je deze bestellen op herdenkingsmunt.nl.

Door de redactie, 30/06/2016 14:32

Waddeneilanden